Geersdijk 2007:

SUCCES VOOR BEIDE BMW´S IN GEERSDIJK, ZEELAND

In het seizoen 2006 heeft Erik voor het eerst de BMW over de Zeeuwse klei gemanoeuvreerd. Dit was zo goed bevallen dat er dit jaar zelfs 2 witte BMW´s richting Zeeland vertrokken.

Het speciale aan dit weekend was dat één van de beide BMW's niet bestuurd werd door de vaste rijder Gerrit-jan. Door zijn afwezigheid kreeg Dennis (onze webmaster) de kans om een keer te ervaren hoe het is om te autocrossen! Het beloofde een onvergetelijke ervaring te worden.

Op zaterdag 22 september om 6:00 uur 's morgens stond het materieel klaar in Klarenbeek voor de tocht naar Zeeland. Vanuit Loenen vertrokken een aantal rijders gezamenlijk in colonne richting het Zeeuwse Geersdijk. Rond 10:00 uur was iedereen gearriveerd en konden de beide BMW's door de keuring, wat uiteraard weinig problemen met zich mee bracht.

Rond 11:30 uur werd er begonnen met de wedstrijden. Bij deze regiowedstrijd werd per klasse 4 keer gereden, waarbij je eigenlijk elke wedstrijd een andere startpositie had. Op basis van de behaalde punten in de wedstrijd werd dan het dagklassement bepaald.

In de eerste wedstrijd stond Dennis op de eerste strartrij, terwijl Erik van de derde startrij mocht vertrekken. De eerste crossmeters van Dennis waren erg succesvol en onze onervaren rijder mocht als eerste de eerste bocht ingaan. Erik wist bij de start direct al enkele plaatsen te winnen en kwam op positie 3 de eerste bocht uit. In de tweede ronde schakelde Dennis volledig mis, waardoor hij op de laatste plek terecht kwam. Op deze positie zou hij ook finishen. Erik deed het beter hij wist in de laatste ronde de koppositie over te nemen en kwam als eerste over de finish.

De tweede wedstrijd gingen de beide BMW´s direct na de start aan de leiding. Erik ging als eerste de eerste bocht in met Dennis vlak achter zich. Dennis verloor echter 2 plekken in de eerste rond en kwam op de vierde positie terecht. In de laatste ronde wist Dennis toch nog een positie op te schuiven en zo finishte hij als derde. Erik wist zonder problemen de koppositie te behouden en finishte als eerste.

In de derde wedstrijd waren het wederom de beide BMW´s die als eerste de eerste bocht in gingen. Erik wist vrij snel uit te lopen op de rest van het veld en kwam zo wederom als eerste over de finish. Dennis moest in het begin van de wedstrijd 1 rijder laten passeren en was niet meer in staat deze nog in te halen, hij finishte dus wederom als derde.

De laatste wedstrijd verliep eigenlijk op rolletjes. De beide BMW's hadden weer de beste start en kwamen wederom op positie 1 en 2 te liggen. Zonder verder ook maar in gevaar te komen finishte Erik als eerste en Dennis kwam als tweede over de finish.

Bij de prijsuitreiking bleek dat de beide BMW's in de prijzen vielen. Erik ging met de eerste prijs naar huis en Dennis wist als tweede te eindigen in het dagklassement.

Het was een bijzonder weekend waar wij naar volle tevredenheid op terug kijken! Niet alleen de coureurs, maar ook de meegereisde teamleden hadden een schitterende crossdag meegemaakt met een succesvolle afloop. Ondanks het feit dat de tegenstand bij deze regionale wedstrijd niet te vergelijken was met de tegenstand bij een Europokal wedstrijd, waren de beide rijders natuurlijk erg blij met de eerste en tweede positie.