Dennis van den Berg

Markelo 2007:

SUCCES MAAR OOK PECH IN HET ZWARE ZAND VAN MARKELO

Op zondag 7 oktober werd de regionale autocross in het zware zand van Markelo gereden. Ook de beide rijders van ACT Mulder Bello hadden zich hiervoor ingeschreven.

Op zondag 7 oktober vertrokken de beide rijders 's morgens om 8:00 uur richting Markelo. Rond 9:00 uur kwamen  ze op het rennerskwartier aan en eigenlijk was al direct duidelijk dat het een zware dag zou worden! De ondergrond in Markelo is (erg los) zand, wat ervoor zorgt dat de auto´s hard moeten werken! Daarnaast verschijnen er in de loop van de dag knipgaten in de baan, zo groot dat er een complete auto in verdwijnt. De competitie was in Markelo zwaarder als in Geersdijk, omdat er een aantal vaste Europokal rijders aan de start verschenen. Kortom het beloofde een mooie crossdag te worden.

Rond 12:00 uur werd er begonnen met de wedstrijden. Gedurende drie kwalificatieronden, waarin elke rijder een keer van een verschillende startrij zou vertrekken, werd er gestreden voor een plekje in de finale. Deze finale zou uiteindelijk de einduitslag bepalen.

Gerrit-jan was als eerste rijder van het team aan de beurt en moest de eerste wedstrijd van de laatste startrij vertrekken. Hij had een schitterende start en kwam als 5e de eerste bocht uit. Gerrit-jan ging de strijd aan, maar wist helaas geen plekje meer op te schuiven. Hij finishte op een vijfde positie. Eik mocht in volgende wedstrijd van de eerste rij vertrekken. Ook hij had een goede start en wist zijn koppositie gedurende de gehele wedstrijd te behouden, hij finishte als eerste.

In de tweede wedstrijd mocht Gerrit-jan van de tweede startrij vertrekken. Hij had een prima start en kwam eigenlijk direct in de kop van de wedstrijd terecht. Hij ging de strijd aan met een VW kever en een Golf 4x4. Uiteindelijk kwam Gerrit-jan op een derde positie terecht. Gedurende de wedstrijd moest hij nog 1 plaatsje toegeven waardoor hij als vierde finishte. Ook Erik moest de tweede kwalificatie van de tweede rij vertrekken. Hij had een goede start en kwam op de vierde plek de eerste bocht uit. Hij wist in de eerste ronde nog een plekje op te schuiven maar kwam toen achter een Audi vast te zitten. Erik was sneller als de Audi, maar deze wist het gaatje goed dicht te houden. Twee ronden voor het einde wist Erik de Audi voorbij te gaan en ging hij op zoek naar de koploper. Deze kon hij echter niet meer inhalen en dus finishte hij als tweede.

In de derde en laatste kwalificatiewedstrijd zaten de BMW's bij elkaar in dezelfde wedstrijd. Gerrit-jan mocht vertrekken van de eerste startrij en Erik kwam vanaf de derde rij. Gerrit-jan ging als eerste de eerste bocht in met Erik 2 plekjes achter zich. Een kever wist Gerrit-jan nog in te halen waardoor deze op een tweede positie kwam te liggen. Tussen de beide BMW's reed nog een VW golf. Erik wist deze in de derde ronde voorbij te gaan, maar moest toen een groot aantal meters naar Gerrit-jan goed maken. In de laatste ronde kwam Erik erg dicht bij Gerrit-jan in de buurt. Gerrit-jan wist echter het gaatje dicht te houden en hij finishte net voor Erik op een tweede plek.

Na de derde kwalificatie begon dat de auto van Erik direct te koken en te roken, geen goed teken. Al snel bleek dat voor de derde keer dit seizoen de koppakking kapot was. Voor Erik zat hierdoor het seizoen 2007 erop!

Gerrit-jan mocht nog gaan strijden in de finale, waar hij een vijfde startplek verdiend had. In de finale had Gerrit-jan wederom een schitterende start waardoor hij meteen op de derde plek terecht kwam. De finale was een zware strijd en Gerrit-jan moest helaas gedurende de wedstrijd nog 2 plekjes toegeven. Hij kwam als vijfde over de finish, een schitterende prestatie welke beloond werd met een beker!

Wij kijken met gemengde gevoelens terug op deze afsluiting van het seizoen 2007. Het was wel een afsluiting welke goed past bij het verloop van het seizoen. Ook in deze wedstrijd hadden we technische problemen, iets waar we het hele seizoen al veel mee te kampen gehad hebben. Aan de andere kant wisten we toch ook nog met een beker naar huis te gaan, dit is ook typerend voor de behaalde successen dit seizoen. Wij hebben in ieder geval heel veel geleerd in het seizoen 2007 en hopen deze ervaring mee te nemen om zo het seizoen 2008 nog sterker terug te komen!